петък, 2 август 2019 г.

Пептидите в козметиката

Запазване на младостта и забавяне на стареенето винаги е привличало човечеството и е стимулирало търсенето на средства и способи за постигане на тази цел. Влагането на пептиди в продуктите за грижа за кожата е сравнително ново откритие в борбата с възрастта и бръчките.
Какво са пептидите?
Протеините са основната градивна единица на човешкия организъм. Това са дълги вериги съставени от аминокиселини, свързани с пептидни връзки – повече от 50 връзки. Веригите от 15 до 50 връзки са полипептиди. А най-малките молекули, съдържащи до 15 връзки са олигопептиди и са с наноразмери.
Как действат пептидите?
Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкия организъм. Той е важна част от структурата на кожата, като ѝ осигурява издържливост, сила, а заедно с мекия кератин – здравина и еластичност. С възрастта производството на колаген намалява, което води до отпускане на кожата и образуване на бръчки.
Сега пептидите „идват“ на помощ. Една от важните функции на кожата е да ни предпазва, както от механични, така и от патогенни и всякакви външни въздейсвия. Но пептидите, благодарение на своя наноразмер преминават лесно през основната защитна мембрана на епидермиса, навлизат дълбоко в кожата и предизвикват усилено производство на колаген. Реагират моментално на увредените клетки и започва процес на регенериране.
Установено е, че подобряват клетъчния метаболизъм, подобрява размножаването на клетките. Благодарение на пептидите, кожата образува активен колаген, еластин и хиалуронова киселина.
Подчерат ботокс ефект без да има неприятните усещания и реакции от употребата на ботокс. При използване на пептидна козметика, не се нарушава мимиката, защото не се парализират мимическите мускули. Лицето се запазва естествено, подмладено и живо.
Ползите за добрия, здрав и младежки вид на кожата при употрвба на козметични продукти с пептиди са неуспорими.
Какво ще постигнете с употребата на невероятната козметична серия Gempyuri на DXN:
  • -          Намаляване на бръчките;
  • -          Здрава, сияйна и подмладена кожа;
  • -          Изравнява пигментацията;
  • -          Поддържа добрия тен и стегнат вид на кожата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар