Вкусно и полезно

DXN Zhi Mocha Cheese Tarts


Продукти:
1. За тестото:
75 грама студено масло
50 грама мазнина
½ чаена лъжичка сол
1 жълтък
2-2 ½ супена лъжица ледена вода
225 грама брашно, пресято

2. Крем за пълнеж от сирене:
250 грама крема сирене
80 грама масло
100 гр пудра захар
3 яйца
80 ml мляко
40 грам царевично брашно
120 гр сметана за разбиване
2 пакетчета Zhi Mocha

Приготвяне:

1. Тестото:
Добавете студеното масло настъргано в брашното и ги разбъркайте.
Добавете мазнината и разбъркайте леко с върха на пръстите. Добавя се захар и сол.
Добавете ледено студената вода и яйчения жълтък замесете внимателно до получаване на хомогенно гладко тесто.
Увийте тестото в фолио и оставете в хладилник за 30 минути.

2. Крем за пълнежа от сирене:
Крем сиренето, маслото и захарта се бъркат до получаване на светла гладка смес. Добавете яйцата едно по едно.
Разбърква се DXN Zhi Mocha в млякото и се прибавя с бъркане пресято царевичното брашно. Добавете сметана и бъркайте да се смеси добре.

Охладеното тесто (1) натиснете равномерно върху основата и страните на подходяща форма за печене.
Пече се при 180 ° C в продължение на 10-13 минути.

Изважда се и се пълни с готовия крем (2).
Пече се в предварително загрята фурна при 180 ° С в продължение на 25 минути.
Извадете от фурната и оставете да изстине напълно, след това се съхранява в хладилник.
Сервира се добре охладено.

Да Ви е сладко!


DXN Lingzhi Крем Кафе - Swiss Roll


Продукти:

3 яйца
1 чаена чаша захар
1/3 чаша вода
1 чаена лъжичка ванилия
3/4 чаша брашно
1/4 чаша какао
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сол
Пудра захар
1 чаша сметана за разбиване
3 пакетчета DXN Coffee Lingzhi Крем Кафе

Приготвяне:
Разбийте яйцата в продължение на няколко минути, докато се уплътни и цветът стане жълт.
Постепенно добавете захар. Добавете бавно, разтворените във водата, ванилията и 2 пакетчета DXN Coffee Lingzhi Крем Кафе.
Смесете брашно, какао, бакпулвер и сол в отделна купа.
Постепенно добавяте сухата смес към яйчената смес, при постоянно бъркане, докато се получи еднородна гладка маса.
Сместа се изсипва в намазана и покрита с хартия за печене тава (размер около 40/25 см.).
Пече се на 190° С в продължение на 8 до 12 минути.
Обърнете кейка върху кърпа, поръсена с пудра захар. Премахнете хартия за печене. Докато е горещ, навийте на руло кейка с кърпата, от тесния край. Охладете върху решетка.
Докато се охлади,разбийте на крем сметаната, подсладена на вкус и добавете ванилията и 1 пакетче DXN Coffee Lingzhi Крем Кафе. Развийте кейка, извадете кърпата, намажете равномерно крема върху кейка и го навийте обратно.
Може да украсите с кувертюр.

Да Ви е сладко!



ZhiMocha Almond Кафе

Продукти:
1/3 чаша ZhiMocha Кафе
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
1/2 ч.л. бадемов екстракт (може и бадемов ликьор)
1/4 чаша печен бадем - смлени.
Приготвяне:
Поставете всичко (с изключение на ситно смлените с блендер бадеми) в пасатор и разбийте до получаване на еднородна смес. Добавете бадемите.

Сервитайте и се насладете на ароматна освежаваща напитка.
Наздраве!


Ягодов шейк със спирулина

Подходящо и за шейк от малини, къпини, боровинки и др.

Продукти:

  • 200 гр. ягоди (малини, къпини,...)
  • 1 чаша лед 
  • 4 таблетки DXN Spirulina
Приготвяне:
  • Поставете всички продукти в блендер.
  • Бъркайте до получаване на хомогенна смес.
  • И сервирайте.
  • Наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар